2008. december 22., hétfő

Holnapután

Mindenki fújja, hogy a Karácsony már rég nem arról szól, amiről kellene. Amiről régen szólt! De ők tudják valójában, hogy miről kellene szólnia? Mert a vallásos emberek, Jézus születését ünneplik ilyenkor. Akik nem vallásosak, azok ilyenkor mit ünnepelnek? Ez a szeretet ünnepe. Igen. És akkor mindenkinek kedvesnek kell lennie a másikkal, sőt mindenkivel! Erről kellene szólnia? Vagy miről? Vagy a sok ajándék a baj, hogy mindenki már csak az ajándékok miatt várja a karácsonyt és nem a szeretet miatt?
Egy ideje már nekem sem olyan a Karácsonyom, mint régen. De ez amiatt van, hogy nem vagyok már szószoros érelemben vett gyerek. Régen örültem nagyon! Akkor kaptam meg a legnagyobb ajándékot egész évben. Órákig elbíbelődtem egy-egy játékkal, ajándékkal. Ma már nem. De (bennem) nem csak a Karácsonyhoz fűződő viszony változott meg!
Szóval lehet az emberek félreértelmezik?! A Karácsony a gyereklétből való kilépés után már teljesen mást jelent!
Számomra például egy erőltetett terhet. Persze azért nem szakadok bele, inkább csak bosszantó teher. Mert azt, hogy a megajándékozottak közül, ki minek örülne a legjobban, csak párnál tudom eldönteni. - De azt sem biztosan!
Venni kell valamit, tök mindegy mi az, mert Karácsony van, valamit adni kell! Ne olcsóságot, mert Karácsony van és hátha az ajándékozott fél nagyobb értékűt ad, te meg majd ott állsz a pár száz forintos kis ajándékoddal! Ne saját kézzel készíts, mert persze, szép az, de azért annyira nem örülnek neki, minthogyha valami igazán szép és drága ajándékod adtál volna! - Plussz itt is fennáll a veszéllye,hogy a másik fél majd valami óriási ajándékot ad neked. - Megintcsak nincs kiegyenlítve a dolog. Személyeset adj, mert csak attól igazán karácsonyi ajándék az ajándék!
Persze, ez nincs így, igaz? De valljuk be őszintén, azért az emberek zöme így gondolkodik. És hiábai szépítjük a dolgokat, de erről szól a Karácsony! Arról, hogy mindenki nagy ajándékot adjon a másiknak, drágát, nem baj, az, hogyha nincs rá pénze, teremtsen! Legyen mindenki felhőtlenül boldog, mert Karácsony van! Legyen mindenki kedves mindenkivel, mert Karácsony van! Legyen fehér minden és essen a hó Szenteste, mert az csak úgy az igazi! Együnk ezen a pár napon mindennél finomabb, mennyei ételeket, sütiket és igyunk finomakat, mert Karácsony van! Ne legyen bosszankodás, csak mosoly és vidámság, mert Karácsony van! Legyen minden mindennél tökéletesebb Szentestén főleg, de az utána következő két napon is legalább annyira!
Na és kinek volt már ennyire tökéletes Karácsonyra? Miért törekszik erre mindenki, mikor úgysem jön össze? Az egész mai világ a tökéletességet akarja sugallni mindenféle irányból, aztán közben semmi nem úgy valósul meg. Minden modern, semmiért nem kell tennünk már szinte minden az otthonunkban van. Csak jó adag pénz kell hozzá! Az is a tökéletesség része! Akkor a pénz nem boldogít? A Karácsony nem erről szól? És ha minden olyan nagyszerű és tökéletes a világban, az életben, akkor mégis miért van tele mindenféle mocsokkal az összes híradás. Erre vezet a sok pénz, hatalmas ajándékok, meg a látszólagos boldogság? Remek. Tényleg nagyszerű!

Ezért kéne azért tényleg átértékelni a Karácsonyt! Nem csak mondani, hogy már korántsem arról szól,amiről kellene! Sokan azt sem tudják, hogy miről kellene szólnia! Mert persze rossz mindenkinek, de azért vesszük a sok ajándékot, a minél drágábbat, mert ezt diktálják, ezt kell tennünk! Hát hogyne! Ezért ilyen minden! Ezért ilyen az egész világ! Zűrzavar és káosz.


Boldog Karácsonyt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése