2009. december 8., kedd

Kedd esti gondolatok

Mostanában sokszor figyelem a fiatalokat, a 13-16 éves korosztályt... És olyankor belegondolok, hogy milyen volt, amikor én voltam annyi idős... Annyira távolinak tűnik! Igazából nem is sok mindenre emlékszem - erre már egyszer egy korábbi bejegyzésben részletesebben kitértem -, de arra bizony igen, hogy mennyire más voltam. Mennyire máshogy gondolkodtam, láttam dolgokat és viselkedtem.
Anyunak is említettem, hogy mennyi mindent másként cselekednék, hogyha annyi eszem lett volna akkor, mint most és ilyen felfogásom lett volna, mint most. Erre anyu azt felelte, hogy bizony ezzel sokan így vannak és lesznek még ilyen alkalmak, amikor így gondolom...
Aztán belegondoltam, hogyha akkor másként cselekedtem volna, az egész mostani életem nem ez lenne és nem itt és így tartanék, bizonyára! Hiszen egyetlen kis változás is teljesen másfelé terelte volna a korábbi életemet, ami viszont nagyba befolyásolta volna a mostani alakulását... Azért kíváncsi lennék pár alternatívára.
Jó lenne, hogyha lenne egy időgép, amivel vissza mehetnénk ezekbe az években és megváltoztatnék ezt-azt, meglátni, hogy akkor hogy alakult volna az életem... Persze csak úgy kíváncsiságból, mert a végén mindenképpen vissza kellene térnem a mostani életembe, a valóéletembe. Nagyon jó lenne! Szerintem sok mindenre választ kapnék!
Vagy nem is lenne olyan jó? Fene tudja, igazából!
Mindenesetre, az biztos, hogy sokat változtam azóta. Felnőttem, ami azért nagy változás volt az életembe! Szinte hülyének tartom magam a korábbi, jó pár évvel ezelőtti viselkedésem miatt... Persze nem szégyenlem, nem is lenne értelme, hiszen ami megtörtént akkor, azt megtörtént. Nincs mit tenni! Minden egyes akkori döntésem és tettem meghatározta a további dolgok alakulását... Így inkább örülhetnénk, hogy sok esetben, nagyon sokban, nagyon jól döntöttem. Persze voltak olyan döntéseim is, amikben bizony másként döntenék, hogyha most, így 20 éves fejjel kellene... De sebaj, örülök a mostani életemnek! És nem cserélnék -úgy hiszem - senkivel!
Épp a múltkorában olvastam valahol, hogy addig boldog az ember, amíg nem érzi úgy, hogy cserélne mással! És én hiszek ebben, bölcs gondolat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése