2010. június 8., kedd

Mennyit ér a szépség?

Egy ideje ritkán nézek tévét, akkor is leggyakrabban híradót, vagy valamilyen ismeretterjesztő műsort. Az utóbbiakat leginkább a LifeNetwork-ön teszem, mert ez különbözik a többi ismeretterjesztő adótól. A legtöbbön állatokkal és természettel kapcsolatos műsorok mennek, míg a LifeNetwork-ön - ahogy az a nevében is benne foglaltatik -, az élettel foglalkoznak.
A következőt lehet olvasni a honlapjukon (http://www.lifenetwork.hu/index.html)

"A LifeNetwork az első csatorna Magyarországon, ami csak rólad szól. Arról, hogy mióta megszülettél küzdesz. Gyereket nevelsz, szaladsz, meg teljesítesz, és közben itt fáj, ott szúr. Stresszelsz, nem eszel, vagy túleszel, fogyókúrázol, és szuper csodaszereket kapkodsz be. Bulizol, vagy csak otthon szorongsz. Szerelmes leszel, vagy még mindig csak vársz a nagy ő-re, és arra, hogy végre Te is megéld, milyen a jó szex. Vagy, ha nem figyelsz, tényleg beteg leszel, és orvosokhoz rohansz. Van, hogy segítenek rajtad, és van, hogy csak vállat vonnak. Okokat keresel, aztán rájössz, hogy te is csak emberből vagy. És nincs két egyforma történet. Mi embereket és az ő történeteiket hoztunk el neked. AZ ELSŐ ÉLETMÓDCSATORNA."
Az első műsortól, amit láttam, kedvelem ezt a tévéadót. Végre valami más, ami csak az emberrel foglalkozik. Megdöbbentő és megrázó dolgokat hallhat, láthat az ember mások életéről, amelyekre fontos odafigyelni, mert igen tanulságos tanácsokkal szolgálnak ahhoz, hogy mi, hogy, ill. hogy NE éljünk!

Tegnap este, 9 órakor is egy eléggé megrázó történetet láttam. A címe, Kipróbáltuk: Mocskos igazságok szépülőknek."Kate Spicer életmód újságíróként pontosan tudja, hogy mi a kulcsa a jó megjelenésnek. Az viszont 38 éves korára igencsak elkezdte nyomasztani, hogy a rovatának lelkes olvasói a csodás tippeket egy elhízott, elhanyagolt nő tollából tudhatják meg nap, mint nap. A sajátjából. Így a negyvenhez közelítve úgy döntött hát, hogy drasztikus változást eszközöl az életvitelében, és betartja az összes olyan tanácsot, amit eddig ő maga adott. A szépségért meg kell szenvedni! mondja a közhely, de jelen esetben ez Kate számára valóban nem egy kéjutazás."

Kate valóban nem gyönyörű szép, bár szerintem a legelején eléggé tetőzték a megjelenésének sarkítását a kócos hajával, és a nagyon karikás szemével. És nem is elhízott, mint ahogy azt a fentebbi összefoglalóban olvashattuk. Mielőtt még bármiféle szépítkezésbe kezdett volna, felkeresett egy modellügynökséget, lefotózták és 4-5 fős hozzáértő gárda mondta el a véleményét Kate arcáról, hibáiról. - Eközben ott volt egy 20 év körüli modell is, aki természetesen kicsattant a fiatalságától és róla is véleményt mondott a gárda. Nem árulok el nagy titkot, hogy kiről mondtak szebb és jobb dolgokat!
Kate nem számított jobb válaszokra, mint amiket kapott, de azért eléggé elkeseredett. Elindult tehát a megtervezett útjára! Egyik plasztikai sebész a másiknak adta át a szikét, hogy Kate arca megszépüljön.Arcfelvarrás, botox, bőrátültetés és egyéb "finomságok" várták. Mindegyik plasztikai sebész tudott mit alakítani az arcán.
Ezek a beavatkozások azonban korántsem olyan kedves dolgok, ahogy azt elképzeljük. Én sem gondoltam, hogy ilyen nagy fájdalmakkal jár egy-egy ilyen kezelés! Persze azt sem gondoltam, hogy ez egy kéjutazás lenne.
Kate rendesen megszenvedett a szépségért és az új arcáért.
Közben, míg a kezelések felénél tartott, beadta a róla készült nyers fotót egy photoshop művészhez, hogy alakítson rajta ezt-azt.
A férfi nem sok mindent alakított rajta, mondván, hogy sok mindenre nem szorul az arca. 4 féle variációt készített el a fotókból. Az egyiken csak a fény viszonyokat állította át, a másikon retusált kicsit a szemalatti táskákból, a harmadikon pedig több mindent leretusált. - Az utóbbi kettő között azonban nem volt olyan nagy különbség!
Kate kissé zavarodottan állt,hogy míg a PS mester azt mondta, hogy szerinte nincs sok hiba az arcával, a plasztikai sebészek át akarták szabni neki az egészet.



Ez tehát Kate Spicer a kezelések előtt és a kezelések után. Nem mondom, valóban megszépült és megfiatalodott, de én akkor sem értem ezt a nőt!
- Hozzá kell tegyem, nem szeretem, amikor nem teljesen ugyanolyan helyzetben, ruhában fotóznak le valakit 'előtte' és 'utána'. Itt is látszik, hogy a színek mennyivel másabban mutatnak. Ha például az első képen is egy melegebb tónusa lenne a fotónak, már nem tűnne annyira világosnak a bőre és nem látszódna annyira karikásnak a szeme. -
Persze ő csak azért csinálta ezt, hogy megmutassa, hogy egyes emberek, és főleg sztárok mennyi "csoda műtéten" esnek át annak érdekében, hogy 10-20 évvel fiatalabbnak látszhassanak.
Rettentő szerintem!
Én sosem lennék képes ilyen dolgokra. Ilyen hülye dolgokra! Az kell mondjam, hogy ezek hülye dolgok. És feleslegesek! - Persze ilyen esetben. Olyankor, amikor valaki egy baleset során elveszíti például a félarcát, olyankor nagyon is érhető a dolog és öröm látni, hogy egy-egy ilyen műtéttel helyre tudják hozni a páciensek arcát.
Ha valaki már középkorú, idősebb, korosabb, az véleményem szerint ne akarjon kinézni 20 évesnek. Minek? Minden kornak megvan a maga szépsége, minden kornak meg van a maga arca. Amíg valaki 20-30 éves, addig élvezze ki azt a 10 évet, amíg tart. Ha már valaki 40 vagy 60 éves, akkor meg azzal törődjön és az élvezze.
Próbáljon meg a maga korának megfelelően szép lenni, de ne akarjon és ne nézzen ki 10 évvel fiatalabbnak!
Ez olyan nagy problémákat okoz az életben! A kinézet. Miért olyan fontos az? Nem mondom, legyen ne ápolt valaki, ne legyen csinos, ne legyen egyénisége, de szerintem ehhez nem kell tündöklő külső. A szépség amúgy is belülről fakad!
Hogyha valaki megtanulta elfogadni önmagát, hogyha valaki szereti a testét, és jól érzi magát a saját bőrében, az az igazán szép! Ehhez pedig nem kellenek szépészeti műtétek, ehhez csak egy erős elhatározás kell!
Ha valakiben meg nincs meg ez az önszeretet, akkor pedig műtettheti magát agyon, akkor sem lesz igazán szép! De nem is kell ehhez műtétig menni, elég a cicoma is.
Sokan azt hiszik, hogyha felkennek magukra 50 kg alapozót, szemfestéket, meg rúzst, agyonfestik meg póthajazzák a hajukat, -20 kg-ra fogynak, menő, divatos, márkás ruhákat hordanak, akkor majd egyből szépek lesznek.
Nem! Ezektől még senki nem lesz szép! Attól még, hogy mindenféle hülyeséget magára aggat, amit a média nyom felé, hogy most ez a menő, attól még nem lesz szép, se csinos.
Meg kell találja magának mindenki a legjobbat. Mindenben, mindenféle szépítő eszközben, ruhában, kiegészítőben! Ez kell az önmagunk elfogadása mellé és kész! Máris szépek vagyunk, ezt sugározzuk ugyanis mindenkinek, és ha mi elhisszük, hogy így van, akkor a környezetünk is el fogja hinni!
Érdemes kipróbálni!
Mindenkinek ki kellene, az egész világon! Nem tartanánk itt, ahol most tartunk! Sokkal boldogabb emberek szaladgálnának az utcán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése