2009. április 13., hétfő

Vasárnap délutáni vélemények

Annyira utálom ezeket a hatalmas társadalmi különbségeket.

Ez a minap fogalmazódott meg benne, amikor bicikliztünk a külvárosban. Akkora háznak nevezett palotákat építettnek egyesek maguknak (és a családjuknak), hogy egy olyanból a mi lakásunk huszonötször kijönne. Felháborító!
Egyrészt azért, mert másoknak még csak töredéknyi otthonuk sincs, másrészt meg mert emiatt feljebb valónak érzik magukat a tulajdonosaik, a normál átlag embertől. Fennhéjázók, nagyképűek. Utálom az effajta embereket!
És azt a társadalmi beidegződést is, hogy mindig tuti, minden nagyon jól működik, minden legyen mindennél jobb, törődjünk a környezetünkkel, egymással, a társadalommal, a világgal, segítsünk a rászorultakon és mindjárt jobb lesz a világ! Mindenki ezt hangoztatja és tenni senki nem tesz érte! Ez nagy hülyeség! Én nem beszélek olyan dolgokról, amiket nem teszek/nem tennék mert. Minek? Értelme semmi. Felesleges szájtépés.
Terveim nekem is vannak/lennének, hogy hogyan tegyük jobbá az elfajult világunkat, de nem alkotok téziseket, amiket mindenki nagy dobra ver, de tenni senki nem tesz érte - vagy legalábbis csak nagyon kevés, aki tud és akar.
És persze ezzel párhuzamosan - a dumával párhuzamosan - minden az ellentétes irányba halad. Minden rosszabb, minden a csőd szélére kerül, minden romlik, egyre több az erőszak és a fejvesztettség.
Régen, érdekes nem volt ekkora nagy fenék kerítve ennek az egésznek, mégis jobban és értelmesebben éltek az emberek! Akkor most hol a hiba?
Mindenkiben! Úgy gondolom, hogy mindenkiben! Aki elindította, aki benne él, aki bele születik. Egyrészt nem is tehetünk róla, de azért elég felháborító! Hiszen vannak, akiket ez egyáltalán nem is érdekel. Mindenki a saját érdekeit nézi és követi. Senki nem törődik már a másikkal, az idegennek, aki lehet, hogy ugyanolyan ember, mint ő, de nem is veszi vagy nem is akarja észre venni. Mindenki rohan! Mindenki siet valahová! Mindenkinek annyi dolga! Közben pedig fokozatosan veszik ki az társadalom tagjaiból az emberség, és a valós érzelmek. Az apró dolgok elértéktelenednek, minden a pénz és a külsőségek!

Nagyon nem tetszik ez a világ így nekem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése