2012. május 23., szerda

Kiadások, bevételek

Mióta a "felnőtt" világhoz tartozom, vagyis a munka teszi ki a napjaim jelentős részét, észreveszem a pénz jelentőségét. Nem mintha korábban nem foglalkoztam volna vele, viszont korántsem ennyit!
Az utóbbi időben egyre inkább elszaladt velem a ló, és egy-egy fizetés (vagy hónap) végére azt sem tudtam, hogy hová lett a pénzem. Azóta egy piros kockás füzetbe jegyzek fel, minden apró és nagy kiadást is. A reggeli megvásárlásától, egészen egy teljes ruhatár feltöltéséig. Eleinte úgy gondoltam, hogy ez óriási macera lesz, de aztán rájöttem, hogy csak arra kell odafigyelnem, hogy minden fizetés után eltegyem a blokkot, otthon pedig jegyzeteljek.
Mióta azonban jegyzetelek, és lapozgatok ide-oda - mert hogy pár hét alatt jó sok oldal képes megtelni, pedig ennyi pénzem nincs is! -, észreveszem, hogy mennyit jelent, pl. 200 ft. Hogy hányszor 200 ft-om megy el szinte a semmire. Ezekből a kis "semmikből" meg mennyire el tud fogyni a fizetésem.
Viszont jó dolognak tartom, mert rendszeres, rendezett, áttekinthető, oda tudok figyelni a kiadásaimra, tudatosságra ösztönöz és a legfontosabb, hogy látom mire költöm el a pénzem.
Ezekből már látom, hogy a fizetés szinte semmis. Hányszor ennyit kellene ahhoz keressek, hogy ne legyen szükségem a kis piros kockás füzetre, hogy ne kelljen minden 190 Ft-os füstölt sajtos croasant feljegyeznem... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése